Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Over ons

Onze filosofie

Onze filosofie is dat iedereen een eigen boek moet kunnen schrijven en uitgeven. In de praktijk blijkt dit vaak moeilijk omdat traditionele uitgeverijen heel kritisch zijn op de boeken die ze uitgeven. Dit moet ook wel omdat de kosten die met een traditioneel uitgegeven boek verbonden zijn, extreem hoog zijn. Een uitgeverij wil daarom zeker zijn dat jouw boek ook echt verkoopt. Als auteur maak je in de praktijk bijzonder weinig kans bij reguliere uitgeverijen.

In de boekenwereld is echter een (digitale) revolutie gaande, waardoor het nu ook mogelijk wordt om op een veel goedkopere basis boeken uit te geven. De risico's voor de uitgeverij zijn hierdoor een stuk lager, waardoor de kansen voor aankomende auteurs toenemen.

Eigenboekuitgeven maakt dan ook gebruik van Publishing On Demand. Publishing On Demand of POD Publishing houdt in dat boeken per exemplaar kunnnen worden gedrukt en verkocht. De kwaliteit van deze boeken doen absoluut niet onder voor een traditioneel gedrukt boek. Standaard geven wij pocketboeken uit (softcovers), maar in uitzonderlijke gevallen kan in overleg gekozen worden voor een hardcoveruitgave. Hardcovers zijn duurder, waardoor de opbrengsten voor de auteur lager zijn.

Onze doelstelling is om jouw droom waar te maken

Eigenboekuitgeven kan jouw droom om een succesvol schrijver te worden helpen te vervullen. Betekent dit dat wij automatisch elk boek dat we aangeboden krijgen zonder meer uitgeven?

Nee, dat betekent het niet. We zullen wel degelijk jouw boek eerst beoordelen. Indien het boek racistisch of anderszins discriminerend van aard is, ofwel extreem gewelddadig of pornografisch van aard, dan houden wij ons het recht voor dit boek niet uit te geven.

We vinden het belangrijk dat je zorg en aandacht aan je boek hebt besteed, maar we zullen je boek nooit afwijzen op gebrek aan schrijverstalent. Ieder verhaal mag worden gehoord.

Ruime ervaring met Publishing On Demand

Eigenboekuitgeven is als uitgeverij aangesloten bij Centraal Boekhuis. Onze boeken zijn dan ook kwaliteitsboeken die door CB-Logistics (Voorheen Centraal Boekhuis) worden gedrukt. CB-Logistics is de grootste boekengroothandel en -depot van Nederland en levert boeken aan duizenden boekhandelaren in Nederland en België, inclusief Bol.com. Onze boeken bereiken dan ook een groot aantal boekhandels.

© 2021 Eigenboekuitgeven