Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Hulpmiddelen en templates

Ruime ondersteuning

We helpen je graag en kosteloos om je boek op te maken. Je wordt nauw betrokken in dit proces en we sturen je regelmatig versies om je te laten zien hoe de opmaak geworden is. Indien je niet tevreden bent of nog wensen hebt, dan passen we deze weer aan. Dit proces gaat net zolang door tot je tevreden bent over de het resultaat van je boek.

Templates

Wanneer je voor het schrijven van je boek gebruik maakt van onze Word templates, dan zal het uitgeven van je boek sneller gaan. Je boek voldoet dan namelijk al aan onze standaard opmaak. Het gebruik van deze templates is echter niet verplicht en je mag ze ook naar eigen inzicht aanpassen. Wanneer je ze gebruikt zou je het lettertype en font grootte bijvoorbeeld kunnen aanpassen. De templates zijn op onze standaardmaten ingesteld, A4, A5, 152 mm x 228 mm en 170 mm x 250 mm. Via de calculator kun je berekenen wat de effecten van het boekformaat zijn op de kosten en opbrengsten van je boek. Een standaard formaat is A5 of 152mm x 228 mm voor een normaal leesboek. A4 is geschikt voor prentenboeken/kinderboeken met grote afbeeldingen en raden we af voor een regulier boek.

Download templates

Ga met de muis op de link staan en klik de rechtermuis button. Gebruik 'Sla link op als' om het bestand op te slaan. Ga met de muis op de link staan en klik de rechtermuis button.
Gebruik 'Sla link op als' om het bestand op te slaan.

A5 formaat (148mm x 210mm)
 • Template A5 148mm x 210mm (Word 2007 formaat)
 • Template A5 148mm x 210mm (Word 2003 formaat)


 • Standaard formaat (152mm x 229mm)
 • Template 6" x 9" 152mm x 229mm (Word 2007 formaat)
 • Template 6" x 9" 152mm x 229mm (Word 2003 formaat)


 • Groot formaat (170mm x 250mm)
 • Template groot 170mm x 250mm (Word 2007 formaat)
 • Template groot 170mm x 250mm (Word 2003 formaat)


 • A4 formaat (210mm x 297mm)
 • A4 Template groot 210mm x 297mm (Word 2007 formaat)
 • A4 Template groot 210mm x 297mm (Word 2003 formaat)


 • Century-751-bt font
 • Fonttype gebruikt in de templates


 • Download het fonttype en installeer deze door op het bestand te dubbelklikken.

  Inhoud van de templates

  In de Word templates hebben we een automatisch te genereren inhoudsopgave toegevoegd. Wanneer je hoofdstukken voorziet van de juiste kopstijl, dan kan de inhoudsopgave automatisch gegenereerd worden.

  Je kunt hier alle details nalezen hoe je een automatische inhoudsopgave kunt maken in Word. Of kijk hier naar een Youtube filmpje met uitleg: uitleg inhoudsopgave

  Zo hebben we de template ook voorzien van een automatich te generen register (trefwoorden). Trefwoorden kunnen eenvoudig aan het register worden toegevoegd door de het woord in het document te selecteren en de toestcombinatie CTR+ALT+SHIFT te gebruiken.
  Je kunt hier alle details nalezen hoe een automatisch register (index) gemaakt wordt in Word. Of kijk hier naar een Youtube filmpje met uitleg: uitleg register

  De templates zijn daarnaast voorzien van voorbeelden van voetnoten. Voetnoten worden achteraan in het boek geplaats. Lees hier meer hoe een voetnoot kan aanmaken. Of kijk naar deze video instructie: uitleg voetnoten


  Uiteraard ben je geheel vrij om een register en voetnoten al dan niet te gebruiken voor je boek. Niet ieder boek leent zich ervoor. Maar we raden je wel aan indien je een register of voetnoten wilt opnemen in je boek, deze automatisch door Word te laten genereren. Het scheelt je een hele hoop werk, en het komt de kwaliteit van je boek ten goede omdat er geen fouten in kunnen sluipen.

  Wanneer je hoofdstukken op even pagina's laat beginnen, dan zullen alle hoofdstukken op een linkerpagina beginnen. Wij hebben hiervoor al gezorgd in de templates. Vervang alle tussen haken staande woorden zoals bijvoorbeeld in <auteur> door je eigen naam en <titel> door de titel van je boek. Wij lopen altijd je boek helemaal na wanneer we het ontvangen en maken het in principe geheel nieuw op, ook indien je onze standaard templates gebruikt hebt. Zo kunnen we je de beste kwaliteit voor jouw boek garanderen.
  © 2021 Eigenboekuitgeven