Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Eigenboekuitgeven


Ronny van Rompuy


Ronny Van Rompuy, geboren in Gent in 1956, maakte in 1986 een carrièreswitch van de private sector naar de politie, waar hij begon bij de landelijke politie als veldwachter. Door gedrevenheid en studie  doorstoomde naar de stedelijke politie als inspecteur officier van de gerechtelijke politie. Vervolgens bij de politiehervorming bij de geïntegreerde politie hoofdinspecteur werd.


Om reden, dat de bevolking via de televisie totaal fout beeld wordt voorgehouden  van gerechtelijke onderzoeken, en soms op zijn kantoor onmogelijke (onwettige) eisen kwamen stellen besloot hij, na zijn pensioen in 2014  zijn eerste boek te schrijven op basis van waargebeurde feiten, waar hij beroepshalve nauw bij betrokken was.


Ook de verdere politiethrillers  zijn waargebeurde verhalen, die hij soms een beetje moest verbloemen omdat het anders een horror verhaal zou zijn, zoals “De Valentijnsmoord” waar de dader zijn echtgenote in stukken zaagde.


Het is voor hem trouwens belangrijk dat de lezer in ieder boek iets bijleert. Zo hebben sommige mensen nog nooit gehoord van een oorsporen, die even uniek zijn als een vingerafdruk.

Sowieso volgt de lezer de speurders op de voet, in de realistische onderzoekstaken en de obstakels die men door de wetgeving opgelegd krijgt, welke onderzoek bemoeilijkt.


De opbrengst schenk hij steeds aan de VZW Haciko, voor de opleiding van hulphonden, voor anders validen.Verschenen boeken van Ronny van Rompuy via Eigenboekuitgeven© 2021 Eigenboekuitgeven