Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Eigenboekuitgeven


Klaas Bisschop


  

 De auteur

   
         

Klaas M. Bisschop

Geboren in 1956 te Uithuizen, Groningen.

Jeugd en studiejaren doorgebracht in Amsterdam.

Ruim dertig jaar werkzaam geweest bij een grote boekenuitgeverij.  

Ervaren reiziger naar plaatsen als: Zuid Afrika, Egypte, Thailand, Suriname, Marokko , Galapagoseilanden, Dubai, India, Oeganda, Maleisië, Singapore, Indonesië, Gambia en Brazilië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VAN VERTEGENWOORDIGER TOT SCHRIJVER

Klaas Bisschop was jarenlang handelsreiziger in boeken. Reizen doet hij nog steeds, niet meer van boekhandel naar boekhandel, maar de hele wereld over. Inmiddels is hij zelf schrijver geworden.

In 2015 trok hij enkele maanden rond in Brazilië, het gastland de van de Olympische Spelen. Argeloos, nieuwsgierig en geboeid door de natuur, de uiteenlopende culturen en de geschiedenis heeft hij dit land van veel kanten bekeken.

Dat heeft geleid tot een toegankelijk geschreven reisboek, dat zojuist is verschenen. Bijna ongemerkt komen veel facetten van Brazilië aan bod. Prettig leesbaar en informatief voor zowel de leunstoelreiziger als voor degenen die echt eropuit trekken. Besproken worden de geschiedenis, cultuur, godsdienst, slavernij, economie, politiek, corruptie, sport, geweld, landschappen, flora en fauna, architectuur, klimaat, vervoer, bevolking. Extra aandacht is er voor de periode dat een deel van Brazilië een Nederlandse kolonie was (1624-1654).

Dit is het verhaal van Klaas en Anneke die zich vestigen in het slaperige dorpje Pontalina, waar nooit iets gebeurt maar wel de bank beroofd wordt door bankrovers die te veel dynamiet gebruiken. Waar zij op straat mannen te paard tegenkomen en mannen te stier. Het vertelt hoe zij op hun eerste dag in het land te gast zijn op het huwelijksfeest van de dochter van de burgemeester en hoe Anneke nog diezelfde week de gemeenteraad toespreekt. Over de plaatselijke kermis en rodeo, maar ook over hun ontmoeting met de eenzame Zwitser op de berg, hun ontmoetingen met de vele Brazilianen onderweg, met geëmigreerde Nederlanders in het kleine Holambra en de onverwachte ontmoeting met een groep capibara’s.

Het boek verhaalt over de ervaringen tijdens een reis van enkele maanden naar de uithoeken van het land, waarbij de toeristische hoogtepunten niet worden overgeslagen. Besproken worden natuurgebieden waaronder Foz de Iguaçu, de Amazone en de Pantanal. De grote steden zoals São Paulo, Rio de Janeiro en Salvador. De bijzondere plaatsen als Brasilia, Recife en Olinda. Ter afwisseling zijn er de beschrijvingen van gewone Brazilianen en het dagelijks leven in Pontalina.

 

                                                                 

 

     
 Feestje in Goiania (pag. 29)  Foz de Iguacu (pag.34)  Toekan (pag. 37)