Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Eigenboekuitgeven


Ilse Oliviers


Auteur Ilse Oliviers verruilde samen met man en dochter het Belgenlandje voor exotisch India. Als onafhankelijke Westerse vrouw gedropt in India, toch even slikken.

Als kind is de Indische vrouw afhankelijk van haar vader, als echtgenote van haar man en onderworpen aan het regime van de schoonfamilie.  Indien ze weduwe zou worden, dient ze haar zoon te volgen. Talenten zijn er in overvloed, kansen zijn vaak klein tot onbestaande.

Net aangekomen in hun nieuwe thuisland, werd de familie geconfronteerd met nationale en internationale berichtgevingen omtrent de groepsverkrachting van Nirbhaya van 16 december 2012. Dit was voor Ilse het startsein om op zoek te gaan naar de positie van de vrouw in een land dat balanceert tussen traditie en moderne cultuur.Een land dat enorm groeit, maar tegelijk vasthoudt aan eeuwenoude gewoontes en rituelen.

Een land waar jong en oud, man en vrouw zijn of haar plek zoekt.

Hoe kan het dat het land van de Kama Sutra, van de tempels van oa. Varanasi en Khajuraho, zo bekrompen blijkt als het gaat om de vrijheid van de vrouw?

Het verhaal wordt doorspekt met eigen ervaringen die voor ludieke situaties zorgen, en ook de nodige reistips mogen niet ontbreken.

Eerder verscheen er ook reeds een interview met de auteur in Libelle.

Verschenen in het tijdschrift 'Vlamingen in wereld', editie 88 winter 2014, pagina 20: Expatvrouw ontdekt India

Ilse maakt sinds kort ook deel uit van de Smaakmakers van de Tafel van Tine: http://www.detafelvantine.be/ilse_oliviers

Mijn TVT-artikel maart: India en streetfood, een onverbreekbaar duoVerschenen boeken van Ilse Oliviers via Eigenboekuitgeven© 2021 Eigenboekuitgeven