Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Eigenboekuitgeven


Bert BergsBert Bergs werd kort na de wapenstilstand in 1945 geboren in Oostende onder zijn echte naam, Robert Vandenberghe. Hij studeerde natuurkunde aan de toenmalige RUG en werd uiteindelijk gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent. In 2008 ging hij met pensioen, doch bleef nog enkele jaren vrijwillig wetenschappelijk onderzoek verrichten. Nadat hij eind 2011 ook zijn wetenschappelijk carriere vaarwel had gezegd, zocht hij nieuwe uitdagingen, onder meer in het schrijven van fictieverhalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn voorkeur ging naar thrillers en misdaadromans, waarvan het onderwerp inhoudelijk en structureel het meest aanleunt bij het wetenschappelijk denken. In 2012 zette hij als Bert Bergs zijn eerste stappen in de schrijverswereld met Het duivelse recept, dat in mei 2013 verscheen. Nog geen jaar later verscheen Cirkel Twaalf bij Eigenboekuitgeven.com.


Campus

Bert Bergs' thrillers zijn geweven rond een personage uit het academisch milieu, zeg maar een professor van de Universiteit Gent. Die hoogleraar komt in zijn beroepsactiviteiten ongewild in een gevaarlijke situatie terecht waarbij hij zelfs het leven laat. 

Meestal begint het verhaal met enkele, soms banale, soms treffende voorvallen, die langzaam een hele resem van intriges en mechanismen oproepen en blootgeven. Het speelt zich voor een groot deel af in Gent. De centrale figuur, die de auteur absoluut niet als "hoofdpersonage" wil bestempelen, is de freelance journalist Marc Ackein, die de zaak op zijn eigenzinnige manier uitzoekt en het verhaal steeds tot een goed einde moet brengen. 

Bert Bergs' thrillers zijn 'wetenschappelijk' gefundeerde thrillers; geen literaire woordkramerijen, maar rechttoe rechtaan schrijfsels, die van het begin tot het einde de spanning erin houden. Hoe noemen ze dat weer? Ja, een pageturner.

U kunt de auteur altijd bereiken op info@bertbergs.be


Meer nieuws op www.bertbergs.be.Verschenen boeken van Bert Bergs via Eigenboekuitgeven© 2021 Eigenboekuitgeven