Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Eigenboekuitgeven


Aloys Brok


Daniel
Het verhaal Daniel speelt zich af in een andere tijd. De wereld is somber gekleurd, de mensen zijn zoekende. Ondanks de moeilijkheden is er hoop en gelooft men dat betere tijden binnen handbereik zijn. Daniel vertegenwoordigt de hoop. In een lange reis gaat hij op zoek naar de nieuwe toekomst. Een toekomst die in Paris moet beginnen. Zal hij deze vinden?

We zien Daniel langzaam volwassen worden tijdens deze avontuurlijke en soms gevaarlijke reis. Hij leert de wereld en zichzelf steeds beter kennen en begrijpen. In onverwachte, bijzondere ontmoetingen komt hij goed en kwaad tegen. Daniel ontmoet afgunst, maar hij vindt ook de liefde. En uiteindelijk ontdekt hij wie hij is en wie hij wil zijn.

Daniel neemt ons mee op reis in een wereld die ooit de onze was en de toekomst is geworden.

 

Over de auteur
Aloys Brok (16 april 1945) is geboren in ’s Hertogenbosch. De stad waar 500 jaar eerder ook Jheronimus Bosch, de man met een bijzondere kijk op de wereld en de toekomst, werd geboren. Aloys bezocht de lagere school in het Brabantse Elshout en Waalwijk. Op zijn 12e verhuisde hij met zijn ouders naar Limburg. Met enige moeite paste hij zich aan en voltooide hij het Sint Thomascollege in Venlo. In 1962 vertrok hij weer naar Brabant om in Tilburg te gaan studeren.

Hij hield het na 2 jaar studeren voor gezien en besloot te gaan werken. Voor zijn werk bij de Rijksaccountantsdienst bezocht hij talloze bedrijven. De rapportages die hij moest maken over deze belastingcontroles waren vaak een soort ‘toekomstromans’. In de avonduren studeerde Aloys verder en hij behaalde de titel Registeraccountant in 1977. In 1981 verliet Aloys de overheid. Hij trad in dienst als intern accountant bij AZL Heerlen, een bedrijf dat pensioenfondsen beheert. Daarnaast gaf hij met veel plezier en passie hoorcolleges belastingrecht aan de Hogeschool Zuyd in Sittard. Hij publiceerde enkele studieboeken over omzetbelasting en International Tax Glossary.

Aloys schreef in zijn vrije tijd veel gedichten. In 2009, nadat hij met pensioen was gegaan, is Aloys begonnen met het schrijven van zijn ‘Daniel’.Verschenen boeken van Aloys Brok via Eigenboekuitgeven© 2021 Eigenboekuitgeven