Eigenboekuitgeven   
Eigenboekuitgeven   

Hoe gaat het in zijn werk


Stuur ons je manuscript

Stuur ons je manuscript ter beoordeling vandaag nog toe. Dat kun je doen via de upload pagina. We zullen je dan zo spoedig mogelijk laten weten wat we van je manuscript vinden. Indien we net zo enthousiast zijn over jouw boek als jezelf, dan zullen we je boek gaan uitgeven.

Je boek wordt uitgegeven

Nadat besloten is dat we je boek gaan uitgeven, kun je eventueel advies ter verbetering van je manuscript krijgen. Mocht het boek taalkundige verbeteringen behoeven, dan zullen we je hierop attenderen. Het is verstandig alvorens je boek in te dienen, het te laten corrigeren door een corrector. Liefst door meer dan één. Ook een proeflezing is aan te raden om feedback te krijgen over het thema en de inhoud van je boek. Een boek vol taalfouten stuit lezers tegen de borst en kan ervoor zorgen dat je boek geen succes wordt, ook al is het nog zo goed geschreven.

Tekstcorrectie

Mocht je professionele hulp willen inschakelen voor het correctiewerk, dan kunnen we tegen vergoeding een professionele corrector inschakelen.

Het coverontwerp

We verwachten dat je een concept cover aanlevert. Eigenboekuitgeven zal een eenvoudige standaard opmaak verzorgen van je gehele boek, zowel boekblok als cover. De opmaak komt precies en is onder andere afhankelijk van het formaat van je boek en rugbreedte (dikte van het boek). We verwachten wel van je dat je zelf al het materiaal voor de cover aanlevert. Images dienen minimaal 300 dpi resolutie te hebben. Je boek zal door ons voorzien worden van een ISBN-barcode op de achterzijde van het boek.

Wil je een prefessionele cover, dan is het raadzaam een illustrator in de arm te nemen. Eigenboekuitgeven kan je helpen in contact te komen met illustratoren en of websites waar je tegen betaling fotomateriaal kunt downloaden. De eventuele kosten voor de illustraties en ontwerp van je cover zijn voor rekening van de auteur.

Ruime ondersteuning

We helpen je graag om je boek op te maken. Je wordt nauw betrokken in dit proces en we sturen je regelmatig versies om je te laten zien hoe de opmaak geworden is. We willen je wel vragen je boek pas aan te leveren als het ook echt af is en geschikt voor uitgave. Het komt helaas nog vaak voor dat een auteur na onze opmaak van het boek alsnog zijn boek in het geheel wil redigeren, waarbij we vaak zien dat onze opmaak geheel of gedeeltelijk verloren raakt en we opnieuw moeten beginnen. Dit willen we uiteraard graag voorkomen.

Respecteer copyrights

Indien je afbeeldingen gebruikt in je boek en/of voor je cover, dan gaan we er wel van uit dat deze copyright-vrij zijn en/of je toestemming hebt gevraagd aan de copyright-houder voor het gebruik van de afbeelding in je boek. Om je boek te illustreren, kunnen we je in contact brengen met illustratoren. Kosten voor deze illustraties zijn voor rekening van de auteur.

Proefboek

Wanneer je boek helemaal klaar is, vragen we een ISBN aan voor je boek. We hebben dan in onderling overleg ook een consumentenprijs voor het boek bepaald. Vervolgens registreren we je boek bij Centraal Boekhuis. Binnen enkele dagen zal je boek in vrijwel alle online boekenwinkels op het internet zichtbaar worden, zoals bol.com, bruna.nl, boekenbank.be, en honderden andere boekenwinkels. Je boek is dan nog niet leverbaar, maar is wel al duidelijk zichtbaar met titel, ISBN, cover en boekomschrijving. We zorgen er altijd voor dat al je boekgegevens compleet zijn, waardoor de verkoopkansen van je boek optimaal zijn. Een boek zonder cover of boekomschrijving verkoopt niet, zo is onze ervaring. Helaas maken teveel uitgeverijen deze kapitale fout. Tenslotte sturen we je een proefboek toe, zodat je het eindresultaat zelf kunt beoordelen. Indien er nog correcties nodig zijn, dan is er geen man overboord. Voor POD-boeken geldt dat deze altijd correcties kunnen ondergaan, zelfs wanneer je boek al uitgegeven is!

Het is zo ver, je boek is te koop

Wanneer Eigenboekuitgeven en de auteur het samen eens zijn dat het boek echt af is, dan zullen we je boek vrijgeven voor verkoop. Vanaf dat moment is je boek overal in Nederland en België te koop. Niet alleen in online webshops, maar in principe kan ook iedere boekenhandelaar in stad of dorp jouw boek bestellen via Centraal Boekhuis. We willen geen valse verwachtingen wekken dat je boek nu overal in Nederland en België in de etalages zal komen te liggen. Boekhandelaren kiezen heel bewust alleen populaire titels waarvan ze weten dat deze verkopen. Maar een bezoekje aan je lokale boekenwinkel kan helpen je boek in de etalage te krijgen. Boekhandelaren werken vaak graag mee om een lokale schrijver een handje te helpen. Misschien mag je er wel een boekpresentatie houden in de boekenwinkel, waarbij je zelf je eigen boeken signeert en verkoopt? Dat is interessant voor zowel boekhandelaar als jezelf. Uiteraard is je boek vanaf het moment van vrijgave ook te koop bij Eigenboekuitgeven en staat het in onze winkel.

Je eigen account

Nadat je boek is uitgegeven ontvang je je eigen account. Via deze account kun je:
  • De verkoop van je boek volgen
  • Je opgebouwde royalties inzien
  • Links naar jouw boek aanmaken voor websites
  • Bestellingen plaatsen voor eigen gebruik en verkoop
  • Je persoonlijk profiel bijhouden
  • Een eigen webpagina ontwerpen om jouw boek te promoten

Promotie

Eigenboekuitgeven zal je helpen met de promotie van je boek. We verzenden promotie-exemplaren naar recensenten en/of partijen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw boek, behoort tot de mogelijkheden. Tegen kostprijs zullen we recensie-exemplaren versturen op jouw verzoek. Kosten hiervan worden gedeeld tussen auteur en Eigenboekuitgeven. Als auteur is het verstandig ook vooral zelf veel promotie te maken voor je boek: in je eigen familiekring, op je werk, bij vrienden, verenigingen etc. Daarnaast kun je persberichten over het uitkomen van je boek verzenden. Indien je boek een duidelijk (maatschappelijk) thema behandelt, kun je overwegen lezingen te gaan houden. Tijdens deze lezingen kun je dan je eigen boek verkopen, dit levert de hoogst mogelijke winst op voor de auteur.

Boekverkoop en uitbetaling

Via je eigen account kun je exact de verkoop van je boek volgen via alle boekwinkels in Nederland en België. Aan het begin van ieder nieuw kwartaal worden je royalties uitgekeerd die betrekking hebben op het vorige kwartaal. In je eigen account leg je hiervoor je bankgegevens vast.

Kan ik mijn boek ook als e-boek uitgeven?

Nee een e-boek versie van je fysieke boek behoort niet langer tot onze dienstverlening. Uit ervaring is gebleken dat e-boeken te eenvoudig op gratis download sites belanden. Dat is zowel voor jou als auteur, als voor ons als uitgever vervelend en maakt dat er niets te verdienen valt aan jouw e-boek.

We hopen je spoedig te mogen begroeten als een nieuwe auteur van Eigenboekuitgeven.
© 2021 Eigenboekuitgeven