Eigen boek uitgeven

Stuur ons je manuscript

Stuur ons je manuscript ter beoordeling vandaag nog toe. Dat kun je doen via de upload pagina. We zullen je dan zo spoedig mogelijk laten weten wat we van je manuscript vinden. Indien we net zo enthousiast zijn over jouw boek als jezelf, dan zullen we je boek gaan uitgeven.

Je boek wordt uitgegeven

Nadat besloten is dat we je boek gaan uitgeven, kun je eventueel advies ter verbetering van je manuscript krijgen. Mocht het boek taalkundige verbeteringen behoeven, dan zullen we je hierop attenderen. Het is verstandig alvorens je boek in te dienen, het te laten corrigeren door een corrector. Liefst door meer dan één. Ook een proeflezing is aan te raden om feedback te krijgen over het thema en de inhoud van je boek. Een boek vol taalfouten stuit lezers tegen de borst en kan ervoor zorgen dat je boek geen succes wordt, ook al is het nog zo goed geschreven. Mocht je professionele hulp willen inschakelen voor het correctiewerk, dan kunnen we tegen vergoeding een professionele corrector inschakelen.

Het coverontwerp

We verwachten dat je een concept cover aanlevert. Eigenboekuitgeven.com zal uiteindelijk de opmaak verzorgen van je gehele boek, zowel boekblok als cover. De opmaak komt precies en is onder andere afhankelijk van het formaat van je boek en rugbreedte (dikte van het boek). We verwachten wel van je dat je zelf al het materiaal voor de cover aanlevert. Hiermee bedoelen we alle afbeeldingen van de cover. Images dienen minimaal 300 dpi resolutie te hebben. Je boek zal door ons voorzien worden van een ISBN-barcode op de achterzijde van het boek. Wil je een fraaie cover, dan is het raadzaam een illustrator in de arm te nemen. Eigenboekuitgeven.com kan je helpen in contact te komen met illustratoren en of websites waar je tegen betaling fotomateriaal kunt downloaden. De eventuele kosten voor de illustraties van je cover zijn voor rekening van de auteur.

Ruime ondersteuning

We helpen je graag en kosteloos om je boek op te maken. Je wordt nauw betrokken in dit proces en we sturen je regelmatig versies om je te laten zien hoe de opmaak geworden is. Indien je niet tevreden bent of nog wensen hebt, dan passen we deze weer aan. Dit proces gaat net zolang door tot je tevreden bent over de opmaak van je boek. Bij sommige auteurs gaat dit heel snel, bij anderen kan het weken of zelfs maanden duren voor het boek af is, wij maken daar nooit een probleem van, het resultaat telt. We willen je wel vragen je boek pas aan te leveren als het ook echt af is en geschikt voor uitgave. Het komt helaas nog vaak voor dat een auteur na onze opmaak van het boek alsnog zijn boek in het geheel wil redigeren, waarbij we vaak zien dat onze opmaak geheel of gedeeltelijk verloren raakt en we opnieuw moeten beginnen. Dit willen we uiteraard graag voorkomen.

Respecteer copyrights

Indien je afbeeldingen gebruikt in je boek en/of voor je cover, dan gaan we er wel van uit dat deze copyright-vrij zijn en/of je toestemming hebt gevraagd aan de copyright-houder voor het gebruik van de afbeelding in je boek. Om je boek te illustreren, kunnen we je in contact brengen met illustratoren. Kosten voor deze illustraties zijn voor rekening van de auteur.

Proefboek

Wanneer je boek helemaal klaar is, vragen we een ISBN aan voor je boek. We hebben dan in onderling overleg ook een consumentenprijs voor het boek bepaald. Vervolgens registreren we je boek bij Centraal Boekhuis. Binnen enkele dagen zal je boek in vrijwel alle online boekenwinkels op het internet zichtbaar worden, zoals bol.com, bruna.nl, cosmox.nl, freerecordshop.nl, boekenbank.be, en honderden andere boekenwinkels. Je boek is dan nog niet leverbaar, maar is wel al duidelijk zichtbaar met titel, ISBN, cover en boekomschrijving. We zorgen er altijd voor dat al je boekgegevens compleet zijn, waardoor de verkoopkansen van je boek optimaal zijn. Een boek zonder cover of boekomschrijving verkoopt niet, zo is onze ervaring. Helaas maken teveel uitgeverijen deze kapitale fout. Tenslotte sturen we je een proefboek toe, zodat je het eindresultaat zelf kunt beoordelen. Indien er nog correcties nodig zijn, dan is er geen man overboord. Voor POD-boeken geldt dat deze altijd correcties kunnen ondergaan, zelfs wanneer je boek al uitgegeven is!

Het is zo ver, je boek is te koop

Wanneer Eigenboekuitgeven.com en de auteur het samen eens zijn dat het boek echt af is, dan zullen we je boek vrijgeven voor verkoop. Vanaf dat moment is je boek overal in Nederland en België te koop. Niet alleen in online webshops, maar in principe kan ook iedere boekenhandelaar in stad of dorp jouw boek bestellen via Centraal Boekhuis. Voorwaarde is wel dat de boekhandelaar een aansluiting heeft bij Centraal Boekhuis, wat voor de overgrote meerderheid van de boekenwinkels het geval is. We willen geen valse verwachtingen wekken dat je boek nu overal in Nederland en België in de etalages zal komen te liggen. Boekhandelaren kiezen heel bewust alleen populaire titels waarvan ze weten dat deze verkopen. Maar een bezoekje aan je lokale boekenwinkel kan helpen je boek in de etalage te krijgen. Boekhandelaren werken vaak graag mee om een lokale schrijver een handje te helpen. Misschien mag je er wel een boekpresentatie houden in de boekenwinkel, waarbij je zelf je eigen boeken signeert en verkoopt? Dat is interessant voor zowel boekhandelaar als jezelf. Uiteraard is je boek vanaf het moment van vrijgave ook te koop bij Eigenboekuitgeven.com en staat het in onze winkel. Indien geschikt zal het ook in onze eigen drie andere boekenwinkels online staan.

Je eigen account

Nadat je boek is uitgegeven ontvang je je eigen account. Via deze account kun je :

 • De verkoop van je boek volgen
 • Je opgebouwde royalties inzien
 • Links naar jouw boek aanmaken voor websites, inclusief page visit counters
 • De royalty tarrieven inzien
 • Bestellingen plaatsen voor eigen gebruik en verkoop
 • Je persoonlijk profiel bijhouden
 • Een eigen webpagina ontwerpen om jouw boek te promoten
 • Jouw boek automatisch laten delen via je Facebook account en zelfs delen met meerdere auteurs • Promotie

  Eigenboekuitgeven.com zal je helpen met de promotie van je boek. Standaard wordt je boek geheel automatisch op onze Facebook-pagina geplaatst. Daarnaast beschikken we over een behoorlijk bestand aan boekenwinkels, die we zullen informeren over het verschijnen van je boek. Ook het verzenden van promotie-exemplaren naar recensenten en/of partijen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw boek, behoort tot de mogelijkheden. Tegen kostprijs zullen we recensie-exemplaren versturen op jouw verzoek. Kosten hiervan worden gedeeld tussen auteur en Eigenboekuitgeven.com. Het is ook mogelijk om recensie-exemplaren te versturen in e-boek vorm, waarvan de kosten lager zijn en slechts € 0,50 bedragen. Wanneer geschikt voor de doelgroep, zullen we je boek opnemen in de wekelijkse nieuwsbrief van onze eigen winkels, zodat het duizenden potentiële klanten bereikt. De e-boek versie van je boek zal zonder meer op deze wijze worden gepromoot in onze E-boekwinkel eboekstunter.nl Als auteur is het verstandig ook vooral zelf veel promotie te maken voor je boek: in je eigen familiekring, op je werk, bij vrienden, verenigingen etc. Daarnaast kun je persberichten over het uitkomen van je boek verzenden. Indien je boek een duidelijk (maatschappelijk) thema behandelt, kun je overwegen lezingen te gaan houden. Tijdens deze lezingen kun je dan je eigen boek verkopen, dit levert de hoogst mogelijke winst op voor de auteur.

  Boekverkoop en uitbetaling

  Via je eigen account kun je exact de verkoop van je boek volgen via de boekenwinkel van Eigenboekuitgeven.com. Aan het einde van de maand worden daarnaast deze verkoopcijfers aangevuld met de verkopen via Centraal Boekhuis. Dit laatste wil zeggen dat de verkoopcijfers worden aangevuld met de verkopen van je boek via (online) boekwinkels in Nederland en België. Aan het begin van ieder nieuw kwartaal worden je royalties uitgekeerd die betrekking hebben op het vorige kwartaal. In je eigen account leg je hiervoor je bankgegevens vast. We hopen je spoedig te mogen begroeten als een nieuwe auteur die zijn eigen boek in eigen beheer uitgeeft via Eigenboekuitgeven.com
  Facebook
  Twitter
  RSS feed
  © 2013 Eigenboekuitgeven.com